TIP: Spend €75 to get FREE shipping!

TIP: Spend €75 to get FREE shipping!

TIP: Spend €75 to get FREE shipping!

Heb je vragen?
Laat maar komen! 

Mail team@hello-nami.be of lees onze FAQ. 

FAQ English / FAQ Nederlands / FAQ Français

 

De Maaltijden

Is een portie nami voeding =  één maaltijd voor mijn baby?

Een baby eet gemiddeld zo’n 180 gram per maaltijd. Een potje nami kan daarom op elk moment (ontbijt, lunch, diner) — zelfs als hapje tussendoor.

Grote eter? Speel gerust met de porties en combineer twee verschillende smaken 😋.

 

Hoe helpen nami’s smaken mijn kind avontuurlijker eten?

nami kiest voor volle en verrassende smaken, met combo’s van kruiden, groenten en fruit die van bij het begin de nieuwsgierigheid van je baby stimuleren. Veel variatie betekent dat kinderen de juiste vitaminen en voedingsstoffen binnenkrijgen, terwijl je hen ook nog eens een breed smakenpalet meegeeft — dat smaakt naar meer!

Hoe vers is nami?


Zo vers als maar kan! We zijn de eerste in België die babyvoeding verpakken met High Pressure Processing (HPP). Met die techniek gaan er geen voedingsstoffen verloren, want de maaltijden worden meteen ingepakt. Zo kunnen we elke keer opnieuw verse producten vol voedingsstoffen leveren. 

Waarom worden maaltijden het beste met HPP verpakt?


Na meer dan een jaar onderzoek bleek HPP de meest innovatieve en effectieve manier om voeding vers te bewaren. Om alles zo vers mogelijk te bewaren, verzegelen we elke maaltijd met de HPP-techniek. Daarom krijg jij ze vers in plaats van ingevroren.

Als je graag meer leest: HPP zet voedingswaren onder grote druk om ze te verpakken, in de plaats van met hitte te werken. Zo behoud je alle voedingsstoffen zonder in te boeten aan kleur, textuur of smaak. Geen bewaarmiddelen of toegevoegde stoffen dus, en toch net zo vers als wanneer je het zelf maakt.

Gebruiken andere producenten dezelfde HPP-techniek om ervoor te zorgen dat hun maaltijden vers zijn? 


nami is momenteel de eerste in België. Dat maakt onze maaltijden dubbel zo vers! We houden altijd de beste en meest innovatieve oplossingen in de gaten.

 

Hoeveel maaltijden krijg ik per bestelling? 

Per bestelling krijg je 3-9 verschillende maaltijden. Neem je een abonnement, dan sturen we je wekelijks een selectie op. Anders bestel je op je eigen tempo. Levering

Hoe leveren jullie mijn bestelling? 


De maaltijden worden vers gemaakt en verpakt in de nami keuken en worden gekoeld tot aan je voordeur gebracht. Tip: zorg dat je thuis bent wanneer we je bestelling leveren, want onze producten zet je liefst meteen in de koelkast, zo blijven ze extra lang vers.

Hoe bestel ik nami maaltijden en hoe plan ik de leveringen in?


Een paar keer klikken en klaar. We hebben handige nami abonnementen waarbij je maandelijks een aantal maaltijden krijgt. We brengen de maaltijden gekoeld tot aan je deur — alweer één item minder op je to-do lijst

Kan ik mijn abonnement stopzetten of pauzeren?


Zeker! Ga je op vakantie, of bestel je liever maar een keertje? Geen probleem, je kan op elk moment de leveringen stoppen of pauzeren. Het leven is flexibel, dus nami ook!

 

Voeding


Hoe bevordert nami de voedingsontwikkeling van mijn kind?


Onze baby’s een gezonde start geven is net waarom we nami zijn gestart. De eerste 1000 dagen zijn cruciaal in de ontwikkeling van je kind. Daarom zijn nami maaltijden plant-based, allergeenvrij en goedgekeurd door voedingsspecialisten. 

Waarom zijn die eerste 1000 dagen zo belangrijk?


Van bij de geboorte tot ze zo’n twee jaar oud zijn, is de juiste voeding erg belangrijk voor kinderen. In die periode groeien hun hersenen meer dan ooit -> goede voeding heeft een enorme impact op de ontwikkeling van hersenen, metabolisme, lichaam en immuunsysteem. Investeer dus in een goeie start. Dan investeer je vanzelf in het welzijn van de volgende generatie  😊.

Zijn nami maaltijden gluten- en allergeenvrij?


100%! Onze plant-based en bio producten bevatten geen lactose, gluten, toegevoegde suikers en bewaarmiddelen. We blijven ook weg van de acht belangrijkste allergenen. Zo past nami bij de eetgewoonten van elk kind. Heb je specifieke vragen over ingrediënten? Lees onze pagina’s over maaltijden of neem contact op. 

Waarom is nami ‘veggie-forward’?


Groenten zijn top! Daarom staan groenten en al hun voedingsstoffen bij ons in de schijnwerpers. We mixen ze met kruiden, zoals peterselie, of combineren ze met een appel voor een verrassende zoete toets.

Is nami voeding bio?


Jup! Elke maaltijd is bio gecertificeerd, gemaakt met ingrediënten die gekweekt zijn zonder kunstmest.

Volgt jullie voedselproductie de Belgische wetgeving?


Altijd! We nemen veiligheid en regels heel serieus. Al onze maaltijden worden klaargemaakt door voedingsspecialisten, getest en goedgekeurd door experts en nog eens gecontroleerd door professionals. Zo weten we zeker dat alles tiptop in orde is.

Is nami anders dan babyvoeding uit de supermarkt? 


We gebruiken alleen bio groenten en fruit van de beste kwaliteit, boordevol voedingsstoffen. Voor ons geen toegevoegde stoffen zoals suikers, zout of bewaarmiddelen. Met gevarieerde ingrediënten en smaken maken we je kleintje ook nieuwsgierig naar meer.

We produceren bovendien lokaal, en dus verser. Die versheid behouden we met HPP, een techniek om onder druk te verpakken en alle versheid in onze maaltijden te behouden. Alle voedingsstoffen blijven dus intact, zonder in te boeten aan textuur, kleur of smaak. Omdat babyvoeding in de supermarkt meestal niet vers is, hoef je de potjes niet in de ijskast te bewaren. De onze dus wel.

Kan ik nami blijven gebruiken naarmate mijn kindje groeit? 


Onze maaltijden groeien mee met je kroost. Met nami maak je kennis met verschillende texturen in verschillende fases. Van puree voor je baby van 4 maanden tot een volledige maaltijd voor je kleuter. Elk kind is anders, dus speel gerust met smaken en texturen om de ontwikkelende smaakpapillen van je kleintje te bedienen.

*Dat zijn onze suggesties, maar jij kent je kind het best 😊.  Stel ons zeker al je vragen — daarvoor zijn we hier!

Hoe verschilt nami van andere bio babyvoeding?


Onze producten zijn niet alleen bio, dankzij de HPP-techniek zijn ze ook supervers. Alle ingrediënten worden lokaal geproduceerd en we verpakken de maaltijden onmiddellijk om al die versheid te bewaren. Even lekker als wat je zelf zou maken, met al de kennis van experts en voedingsdeskundigen er bovenop, met de bedoeling om het smaakpalet van je kind te helpen ontwikkelen.

Hoe houdt nami rekening met de laatste ontwikkelingen in voeding? 


Bij nami hebben voedingsdeskundigen het voor het zeggen. We doen er alles aan zodat je kind de juiste hoeveelheid van de juiste ingrediënten binnenkrijgt voor optimale voedingsontwikkeling. Dat is nu eenmaal waarom we dit gestart zijn.

Al onze recepten volgt de Belgische wetgeving en normen over babyvoeding. Daarnaast zijn ze wetenschappelijk onderbouwd — we beloven altijd mee te blijven met het nieuwste onderzoek in onze branche.  Bereiding

Hoe maak ik een nami maaltijd klaar?


Een nami maaltijd zet je op tafel in minder dan 5 minuten.

  1. Verwijder de folie.
  2. Schep de portie in een pot of pannetje en verwarm het 3 minuten lang op een laag vuurtje. Je hebt geen olie of boter nodig. Als je wil, voeg je wat koolzaadolie toe.

Of

Schep de maaltijd in een potje en warm ze 1,5 minuut op in de microgolfoven. Check altijd de temperatuur door eerst zelf te proeven.

Denk eraan: nami verpakkingen kan je niet au bain marie of in de microgolfoven verwarmen.

Kan je nami maaltijden ook koud serveren?


Tuurlijk! Warm, koud of op kamertemperatuur, het smaakt allemaal even lekker 😋 .

Mag mijn potje nami in de vriezer?


Ja hoor! Laat het wel niet langer dan twee maanden zitten. Daarna kan je de maaltijd nog eten, maar verlies je een hoop smaak en voedingsstoffen. Eenmaal ontdooid blijft een potje nog 2 dagen ultra vers in de koelkast. 

Hoe lang kan ik een maaltijd ongekoeld bewaren?


nami voeding bewaar je best in de koelkast. Toch een uitstapje gepland of gewoon geen koelkast in de buurt? Dan raden we aan: 

Op een warme zomerdag: 4 uur.
Op een kouden winterdag: 8 uur.

Pro tip: Ben je op stap, haal dan een koelelement uit de diepvries en leg het naast je nami maaltijden, zo blijft het allemaal langer vers.

Wanneer vervalt mijn maaltijd? 


De vervaldatum vind je op de achterkant van elke maaltijd. Eens je bestelling geleverd is, kan je de producten nog 14 dagen in de koelkast bewaren. Als je ze dan niet gebruikt, kan je de maaltijden invriezen. Doe dat ten laatste op dag 12, dan blijft je portie kraakvers.

Kan ik overschotjes in de koelkast of diepvries bewaren?


In de koelkast blijven restjes tot 24 uur goed. In de diepvries tot 2 maand, maar sluit de verpakking dan wel goed af. 

Wat als mijn kleintje de maaltijd niet lust? 


Dat gebeurt. Vaak wennen kinderen pas aan een smaak na 10 tot zelfs 15 keer proeven. De kans is dus klein dat je kind vanaf dag 1 al onze smaken lust.

Elke nami maaltijd is getest en goedgekeurd door kinderen, zodat we zeker weten dat nami niet alleen voedzaam, maar ook lekker is. We zijn zelf ook ouders, dus onze raad: diep in- en uitademen en blijven proberen 😊.  Elke hap is een stap vooruit. Geen zorgen als je kind iets niet meteen lust. Het blijft een leerproces voor jullie allebei!